Blog

Cabanyal Street Art

València: museu d'art urbà

Un bon grapat d’artistes urbans, carregats de creativitat, ha convertit la ciutat de València en un gran museu a l’aire lliure. Les façanes dels edificis rehabilitats o abandonats, els murs dels solars, les mitgeres o les persianes d'alguns comerços s'han convertit en obres d'art, en el llenç perfecte per a aquells artistes de carrer que, amb grafits i a través d’altres tipus d'intervencions urbanes, transmeten una idea, plasmen la seua signatura i donen vida i color als racons de la ciutat.

L'art urbà o Street Art s’ha convertit en tot un fenomen i ha aconseguit que un gran nombre de persones se senten atretes per l’art, alhora que ens acosta a diverses disciplines plàstiques. Igual que l'art als museus, que inclou diferents especialitats, l'art urbà també empra diverses tècniques i estils que es poden aprendre a través d'esta ruta, com també a saber diferenciar entre el que és Art Urbà i el que és Grafit, i entre artista urbà i escriptor de grafits.  

Street art València


Són molts els protagonistes de la sorprenent estètica que ens ofereix la capital valenciana:  Julieta xlf, Pantone, Escif, Cere, La Nena Wapa, Deih, Hyuro o Blu entre molts altres. I no només noms nacionals, ja que la nostra ciutat s'ha situat en el mapa internacional d'art urbà per la qualitat i la quantitat dels artistes que venen a pintar ací, atrets també pels nombrosos festivals d'art urbà que ofereix la Comunitat Valenciana en diferents parts del territori.