Descobreix

Espais expositius

Fundació Chirivella Soriano. Palau de Valeriola

València

La Fundació Chirivella Soriano posseeix una extraordinària col·lecció privada d’art contemporani que abasta obres des de finals dels anys 50 fins a l’actualitat.

El palau Joan de Valeriola, seu de la Fundació Chirivella Soriano, té tres plantes i més de 1.000 metres quadrats d'espai expositiu en total.

La fundació Chirivella Soriano és el primer centre privat d'art contemporani de la ciutat de València. Descansa sobre la base de la idea següent, que en justifica el naixement i el posterior desenvolupament: recuperar per a la ciutat de València un edifici emblemàtic, dins del centre històric, el Palau Joan de Valeriola, per tal de mostrar una col·lecció privada de pintura contemporània espanyola.

La casa palau dels Valeriola és un excepcional exemple de vivenda senyorial gòtica. La importància de l'edifici radica en el fet que nombrosos elements originals de la construcció medieval han arribat fins a nosaltres pràcticament inalterats i, per tant, constitueix un magnífic testimoni per a comprendre este tipus d'arquitectura residencial, el redescobriment de la qual ha permés rescatar una peça important del gòtic civil valencià en un entorn privilegiat. La Fundació ofereix el marc idoni per a disfrutar de l'art contemporani en evident contrast amb l'entorn de la València més històrica, amb el Mercat Central, l'Església dels Sants Joans i la Llotja de la Seda.

La diversitat, la qualitat i l'antiguitat dels cassetonats, així com l’originalitat, són els elements unificadors i més representatius de l'edifici. La riquesa dels sostres en fusta policromada amb colors rics, dibuixos complexos, geomètrics i vegetals i composicions molt variades, li atorguen un valor històric i artístic.

L'arquitectura gòtica de la planta baixa i de la primera planta noble contrasta amb les línies més contemporànies de la segona planta, la qual cosa crea ambients variats i diferents en una mateixa exposició.

Fundación Chirivella Soriano. Palau de Valeriola

Obri la ubicació
Adreça

www.chirivellasoriano.org

C/ Valeriola, 13. 46001 València

 

fundacion@chirivellasoriano.org