Descobreix

Llocs interés

Abstracte, un riu d'art

València

Zedre Art & Bikes en col·laboració amb l'Ajuntament de València ha creat la primera ruta d'art urbà abstracte.

La ruta discorre per diferents localitzacions de l'antic llit del riu Túria, el pulmó verd que travessa la ciutat i el converteix en el jardí metropolità més gran d'Espanya, amb una distància de quasi 10 km d'extrem a extrem, més d'un milió de metres quadrats de superfície (110 ha), 19 ponts (5 d'ells històrics, del s. XV al s. XVII) i al voltant de 7 milions de visitants a l'any.

Abstracte un riu d'art, és en el panorama del “street art” internacional, la primera ruta exclusivament de murals abstractes, pensada perquè es realitze d'una manera sostenible.

Una ruta pensada per recórrer en bicicleta!

 

Abstracte, un riu d'art. Imágen de Jorge Blay García

Imatge: Jorge Blay García

És un projecte artístic que transforma una selecció d'espais i casetes de manteniment dels jardins de l'antic llit del riu Túria convertint-los en obres d'art públiques.

Aquesta primera edició de “Abstracte, un riu d'art” ha suposat la generació de 12 murals d'autors amb perfils que venen del street art més habitual, però també artistes que mai abans havien provat aquest tipus de treball fora del seu estudi. Totes les composicions treballen a partir del concepte de l'abstracció, cada artista en el seu propi estil, des del grafiti writing al treball, fins als colors primaris o les formes repetitives o fins i tot la introducció del glitch o fallada virtual en la composició.

Els autors són: Sandra Betancort, Zurik, Álex Marco, Rubén Viard, AALL (Aaron Mr. Simon & Lluís Salvador), Capi Cabrera, Rubén Tortosa, Roice183, Nico Barrios, Murone, Ángel Toren y Kaufman.

Adreça

La ruta discourreix al llarg del jardí del Turia:

MAPA amb les localitzacions de les obres i autors

Més informació en: https://zedre.com/

 

Facebook

Instagram